17. 10. 2011

Festival Expediční kamera

Blanka Kovandová, tisková zpráva MJVM ve Zlíně, 17. 10. 2011
Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně, konkrétně Klub H+Z zve všechny milovníky dobrodružství a adrenalinu na promítání v rámci celorepublikového festivalu EXPEDIČNÍ KAMERA. Jde o celovečerní promítání filmů o dobrodružství, divoké přírodě, o extrémních zážitcích i sportech.
Letošní promítání toho nejlepšího, co cestovatelé a dobrodruzi natočili, je ve Zlíně naplánováno na středu 19. října od 17 hodin do přednáškového sálu Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně. Diváci uvidí filmy: Mont Blanc - Speed Flying; Azadi: Freedom; Hunlen; Zimní plavání, The Architect; Planet Snowmobile; Home Swiss Home.
Jak funguje tento festival? V městech po celé ČR se promítají ty nejlepší filmy z celého světa, které vznikly při různých expedicích – vodáckých, horolezeckých, turistických a dalších. Například loni se promítalo v 52 městech (na 62 promítacích místech) a filmy zhlédlo přes 7000 diváků. Divácky nejoblíbenějším filmem se stal „Bhútán - hľadanie šťastia" předního slovenského režiséra Pavola Barabáše. Toto filmové putování zapomenutou zemí v srdci Himálaje, ve které lidé uctívají vše živé, získalo řadu ocenění v mnoha zemích světa i cenu diváků Expediční kamery.
Další informace na www.hedvabnastezka.cz/expedicni-kamera. Vstupné na akci je 30 korun.
Kontaktní osoba: Magdalena Preiningerová, Klub H+Z: tel.: 57700423

Žádné komentáře: